Voor wie?
In Psychologiepraktijk Leenders-Kiep wordt kortdurende psychologische behandeling aan volwassenen aangeboden. De zorg valt binnen de Generalistische Basis GGZ (zorgvraagtypen 1 tot en met 4).
Je kunt in de praktijk terecht voor psychologische behandeling van diverse klachten, zoals:
Klachten die samenhangen met fertiliteit, zwangerschap, bevalling en de periode daarna
Klachten die samenhangen met een neurobiologische ontwikkelingsstoornis (zoals autisme of AD(H)D)
Somberheid
Angsten
Klachten ontstaan na een ingrijpende gebeurtenis (trauma) of verlies (rouw)
Negatief zelfbeeld
Naast psychologische behandeling, kan er een vraag zijn voor uitgebreidere psychodiagnostiek. Dit geldt vooral wanneer de oorzaak voor aanhoudende klachten tijdens de intakefase onvoldoende helder is geworden. In gezamenlijk overleg kunnen we er dan toe besluiten psychodiagnostiek op te starten. Diagnostiek bestaat meestal, naast meerdere gesprekken met jou, ook uit één of meerdere gesprekken met een naaste (heteroanamnese). Regelmatig worden er daarnaast neuropsychologische testen en vragenlijsten afgenomen.
Wanneer is aanmelden niet mogelijk?
Je kunt niet aanmelden wanneer er sprake is van een hulpvraag waarvoor intensievere zorg nodig is dan geboden kan worden of wanneer je hulpvraag om ondersteuning vanuit een andere discipline vraagt. Soms blijkt pas bij intake of na start van de behandeling dat er intensievere of andere zorg nodig is dan geboden kan worden. Indien dit het geval is, wordt je terugverwezen naar je huisarts (of andere verwijzer) met het verzoek tot aanmelding bij een zorgaanbieder die wel de benodigde zorg kan bieden.
Indien er sprake is (geweest) van onderstaande kun je je niet aanmelden:
een crisis of crisisgevoeligheid
ernstige depressieve klachten/suïcidaliteit
automutilatie (zelfbeschadiging)
psychotische klachten
een bipolaire stoornis
een eetstoornis
een onveilige thuissituatie
Er is dan meestal intensievere of multidisciplinaire ondersteuning nodig, welke in deze praktijk niet geboden kan worden.. Bekijk samen met je huisarts (of praktijkondersteuner GGZ) of andere verwijzer waar je je voor de juiste zorg aan kunt melden.