Aanmelden
Telefonische screening
Graag plan ik voor je formele aanmelding een telefoongesprek (van ongeveer 15 minuten) met je in om kennis met je te maken en je belangrijkste vragen en klachten voor te bespreken. Zo kan ik alvast een inschatting maken of een verwijzing naar mij passend is en ook kan het jou helpen om in te schatten of je behandeling bij mij aan wilt gaan. Daar ik vaak in gesprek ben en daardoor moeilijker telefonisch te bereiken kan zijn, is mij een mail sturen vaak het gemakkelijkst. Ik neem daarna zo snel als mogelijk contact met je op.
Verwijsbrief
Indien we middels de telefonische screening hebben besloten om met elkaar een intakegesprek aan te gaan, is een verwijsbrief van jouw (huis)arts noodzakelijk. Ook kan een big-geregistreerde psycholoog je verwijzen, bijvoorbeeld als het inschakelen van een behandelaar met een andere expertise wenselijk is.
De praktijk is aangesloten bij 1nP, een netwerkstichting die onder andere de contractering met zorgverzekaars verzorgt en GGZ professionals ontzorgt in overige administratie. Om het traject volledig vergoed te krijgen bij je zorgverzekeraar, met uitsluiting van je verplicht eigen risico of het eigen risico dat je hebt afgesproken met jouw zorgverzekeraar, dien je je met je verwijzing aan te melden bij Stichting 1nP. De huisarts kan naar de Generalistische Basis GGZ verwijzen via ZorgDomein of het het verwijsformulier van 1nP gebruiken (format verwijsbrief 1nP).
Nadat de huisarts een verwijzing heeft uitgeschreven, kun je je aanmelden door op deze pagina te klikken op ‘inschrijven’. Hierna doorloop je een aantal stappen waarbij je je verwijsbrief en identeitsgegevens indient. Wanneer de zorgadministratie een dossier heeft aangemaakt, wordt zo spoedig mogelijk contact opgenomen om de start- en vervolgafspraken te plannen.
Traject
Intake en zorgvraagtypering
In één tot twee intakegesprekken brengen we samen zorgvuldig in kaart wat er speelt en wat je hulpvraag is. Deze afspraken worden dan ook gezien als diagnostische consulten. We bespreken welke behandeling het beste aansluit bij jouw klachten en hulpvraag en we maken een inschatting van het aantal sessies dat het traject zal omvatten. Bij start van de behandeling wordt een zorgvraagtypering vastgesteld middels de HoNOS+. Zorgvraagtypering in de GGZ geeft een momentopname van de zorgvraag en problematiek en word gebruikt als hulpmiddel om in te schatten of de gevraagde zorg en problematiek passend is bij de setting waarin iemand is aangemeld. Binnen Psychologiepraktijk Leenders-Kiep wordt voornamelijk hulp geboden aan mensen met zorgvraagtypen 1 tot en met 4. Over het algemeen geldt dat de zorgvraagtypen 1 tot en met 4 in de generalistische basis-ggz worden behandeld, de zorgvraagtypen 5 tot en met 8 in de gespecialiseerde ggz. Soms kan na de intakefase blijken dat ik jou niet de zorg kan bieden die nodig is, bijvoorbeeld omdat ik denk dat een langer durende / intensievere behandeling of een andere therapeutische methode dan ik aanbied beter op je hulpvraag aansluit. In dat geval probeer ik je van advies te voorzien omtrent een aanmelding elders.
Traject en evaluatie
Wanneer wij het samen eens zijn over de inhoud en de lengte van het traject, wordt dit schriftelijk vastgelegd in een behandelplan. Het is gebruikelijk om de verwijzer, veelal je huisarts, een terugkoppeling te geven over de start van de behandeling en het behandelplan. Correspondentie met jouw huisarts wordt altijd eerst door jou ingezien en van een akkoord voor delen met de huisarts voorzien, alvorens deze door mij zal worden verstuurd.
Een behandeltraject omvat maximaal 12-14 sessies, inclusief de intakefase. Ongeveer halverwege het traject evalueren we de behandeling, waarbij we opnieuw gebruik maken van de HoNOS+. Ook aan het einde van het traject evalueren we de behandeling, aangevuld met de HoNOS+, en gaan we na of de behandeling kan worden afgerond. Indien er nog klachten of hulpvragen zijn die verdere behandeling behoeven, bespreken we de mogelijkheden voor een vervolgtraject (bijvoorbeeld) binnen de specialistische GGZ of bij een andere discipline.
Face-to-face en/of beeldbellen
Sessies kunnen zowel in de praktijk (vooralsnog alleen op maandagen) als via beeldbellen plaatsvinden. Gedurende diagnostiek heeft het de voorkeur elkaar tenminste één keer te zien op de praktijk, daar persoonlijke indrukken en observaties ook deel uitmaken van diagnostisch onderzoek.
Ter ondersteuning van de behandeling (bijvoorbeeld middels aanvullende uitleg en oefeningen) wordt gebruik gemaakt van eHealth. Om EMDR-behandelingen online uit te voeren, wordt Moovd of Psylaris gebruikt.